ParempiTET-käsikirja - tietoa ja vinkkejä TET-jaksojen kehittämiseen - Vaara, Lauri; Ahonvala, Riikka (Nuorten yrittäjyys ja talous NYT, 2023)
Tämä ParempiTET-käsikirja on koottu osana Opetushallituksen rahoittamaa ja Talous ja nuoret TATin toteuttamaa (1.6.2023 lähtien Nuorten yrittäjyys ja talous NYT) ParempiTET-hanketta (2021-2022). Käsikirjan sisällöt perustuvat hankkeen aikana pidettyihin esityksiin, keskusteluihin sekä työpajoissa yhdessä osallistujien kanssa tuotettuihin oivalluksiin. ParempiTET-käsikirjassa työelämään tutustumisjaksoja lähestytään kokonaisvaltaisina ja laaja-alaisina oppimisprosesseina, jossa TET-jaksojen potentiaalin ja vaikuttavuuden katsotaan toisaalta ylittävän eri oppiaineiden välisiä rajoja sekä toisaalta tukevan monipuolisesti nuorten omaa tulevaisuusajattelua ja itsetuntemuksen vahvistumista. Tavoitteenamme on, että tämä käsikirja tarjoaa lukijalleen kattavan mutta samalla hyvin konkreettisen työkalun TET-jaksojen ymmärtämiseen ja kehittämiseen. (HUOM! Sama käsikirja on liitteenä kahteen kertaan - ylimääräisen poistaminen ei onnistunut)
Keywords: työelämään tutustuminen; työelämävalmiudet; yritysyhteistyö; laaja-alainen osaaminen