Keltaisen liikennevalon opiskeluhyvinvointimalli - Dahlman, Terhi; Leppänen, Sonja (2023)
Mallissa on kehitetty Metropolia AMK:n opiskelijakunnan tutor- ja kerhotoimintaa sekä opintoihin integroituja, opintopsykologin ja lehtorin organisoimia vertaispalveluja, opiskelijan ohjauksesta vastaavan henkilöstön osaamista, ohjauksen digitaalista tukea, kampusten yhteisöllisyyttä sekä viestintää opiskeluhyvinvointiin ja yhteisöllisyyteen liittyvistä asioista. MMKK-hanke sai rahoituksen Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vuosille 2022-2024. Hankkeen toimenpiteillä luotiin Metropolia Ammattikorkeakouluun lisää opiskelijahyvinvointia, yhteisöllisyyttä ja kohtaamisia sekä edistettiin opintojen etenemistä koronapandemian jälkeen. Hankkeessa kehitettiin tutorkoulutuksia ja matalan kynnyksen vertaistoimintaa, opiskeluhyvinvointia ja yhteisöllisyyttä lisääviä opiskelijatapahtumia ja vapaa-ajan oleskelutiloja kaikille kampuksille, hyvinvointiviestintää sekä aktivoitiin mm. kerho- ja harrastetoimintaa.
Keywords: opiskeluhyvinvointi; vertaistoiminta; yhteisöllisyys; yhteisö; opinnollistaminen; tutorointi; opinto-ohjaus; opiskelukyky; osallisuus; henkinen hyvinvointi; fyysinen hyvinvointi; hyvinvointihanke; korkeakouluopiskelu