Kontiolahden varhaiskasvatuksen uudet lukutaidot sivusto - Kontiolahden kunta (2023)
Kontiolahden kunnan varhaiskasvatuksessa on toteutunut vuosien 2022-2023 aikana Uudet lukutaidot -hanke, jonka tavoitteena on ollut edistää pienten lasten medialukutaitoa, digiosaamista sekä ohjelmoinnillisia taitoja. Hanke on saanut rahoitusta Opetushallitukselta ja se on osa laajempaa Opetus- ja kulttuuriministeriön Oikeus oppia -kehittämisohjelmaa. Hankkeen aikana Kontiolahden kunnan varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa ovat työskennelleet digikoordinaattori ja kaksi digiohjaajaa. Kontio-VakaDigin materiaalisivujen tarkoituksena on kerätä hankkeen aikana tuotettu materiaali ja ideavinkkejä helposti löydettäväksi varhaiskasvatuksen työntekijöille sekä välittää tietoa myös huoltajille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Kontio-VakaDigi on tuotettu osana hankeyhteistyötä, jotta hankkeen aikana tuotettu materiaali olisi myös jatkossa helposti saatavilla.
Keywords: uudet lukutaidot; digitaalinen osaaminen; Kontio vaka-digi; ohjelmointiosaaminen; medialukutaito