Pelien monet merkitykset: ristivetoja ja rajankäyntejä. Friman, Usva, Arjoranta, Jonne, Kinnunen, Jari, Heljakka, Katariina & Stenros, Jaakko (2022) Pelit kulttuurina. Vastapaino. 361 sivua. - Järvensivu, Anu (Aikuiskasvatus, 2022)
Alan kotimainen perusteos on syntynyt kirjoittajien pitkän yhteistyön pohjalta. Se avaa laajasti pelien kulttuurisia merkityksiä ja merkitysten muutoksia Suomessa ja kansainvälisesti. Kirjassa käsitellään tieteellisesti pelejä ja pelaamista sekä pelien lähisukulaista, eli leikkiä ja leikillisyyttä. Kriittisellä ja tutkimuksellisella orientaatiolla mutta samalla harvinaisen selkeästi kirjoitettu kirja auttaa hahmottamaan ja ymmärtämään peleihin ja pelaamiseen liittyviä huolia sekä toiveita ja mahdollisuuksiakin. Se kannustaa lukijaa pohtimaan ja rakentamaan omaa suhdettaan peleihin ja rakentaa näin pelisivistystä.
Keywords: pelit; pelaaminen; pelikulttuuri; peliteollisuus; leikki; tietokirjallisuus