Vuoden tiedelehti -palkinnon kiitospuhe Tiedejulkaisemisen päivillä - Nygren, Nina Viktoria; Sirviö, Heikki (Alue ja Ympäristö, 2022)
Alue ja ympäristö -lehti voitti Suomen tiedekustantajien liiton Vuoden tiedelehti -palkinnon. Palkinto jaettiin lokakuussa 2022 ensimmäisen kerran, ja sen suuruus on 25 000 euroa. Palkinnon tarkoituksena on vahvistaa kotimaisen tiedejulkaisutyön näkyvyyttä ja arvostusta. Palkinnon vastaanottivat Joensuussa Tiedejulkaisemisen päivillä lehden päätoimittajat Nina Nygren ja Heikki Sirviö. Suomen tiedekustantajien liiton palkinnot rahoitetaan tekijänoikeusjärjestö Kopioston keräämillä tiedejulkaisujen käyttökorvauksilla. Lue Suomen tiedekustantajien liiton tiedote: https://tiedekustantajat.fi/tiedotteet/alue-ja-ymparisto-on-vuoden-tiedelehti-2022/
Keywords: palkinto; tiedejulkaiseminen