Open access – tieteellisen tiedon avoin saatavuus - Kettunen, Reetta (Tieteessä tapahtuu, 2007)
Tieteellisen tiedon avoimen saatavuuden vaatimus muuttaa tieteellisen julkaisemisen kenttää. Tutkimusmaailman kokonaisuudessaan – tieteellisen tiedon tuottajien ja julkaisijoiden sekä tieteen rahoittajien – on tärkeä yhdessä hahmottaa muutostarpeet sekä sopia pelisäännöistä.
Keywords: open access; avoimet julkaisuarkistot; tieteellinen julkaisutoiminta; vertaisarviointi; tiedon avoin saatavuus