Ei kahta ilman kolmatta – Muhammed-kriisistä, vielä kerran - Falk, Pasi (Tieteessä tapahtuu, 2006)
Jälkikäteen on helppo sanoa, että Muhammed-pilapiirrosten julkaiseminen oli harkitsematon teko. Olisihan se pitänyt arvata mitä siitä seuraa, näinä aikoina. Mutta mitkä ovat tämän jälkiviisauden perusteet? Sekö, ettei pidä loukata islaminuskoisten tunteita, tekemällä kuvaa profeetasta, josta islamilaisten mukaan kuvaa ei saisi tehdä, ei varsinkaan pilapiirrosta, jossa Muhammed kantaa turbaanissaan pommia? Juuri tästä kuvasta – yksi tusinasta julkaistusta – on tullut koko konfl iktin ja mediatapahtuman ikoni.
Keywords: pilakuvat; islam; sananvapaus