Mihin algoritmeja tarvitaan? - Ukkonen, Esko (Tieteessä tapahtuu, 2003)
Alkulukutestaus ja bioinformatiikka ovat ajankohtaisia algoritmitutkimuksen alueita. Kumpikin on kiinnostava sekä algoritmiteorian että sovellusten kannalta. Äskettäin esitetty nopea alkulukutesti ratkaisi klassisen lukuteoreettisen ongelman ja toi samalla uutta puhtia tiedonsuojausmenetelmien tutkimukseen. Bioinformatiikasta on puolestaan tullut uuden molekyylibiologian kehityksen seurauksena voimakkaasti laajeneva monitieteinen tutkimusala, joka tarjoaa uudentyyppisiä haasteita algoritmitutkimukselle. Suomalaiset ovat olleet mukana bioinformatiikan algoritmien kehittämisessä alusta alkaen.
Keywords: Esko Ukkonen; bioinformatiikka; algoritmit; molekyylibiologia