Mistä puhumme kun puhumme tunteista? - Nummenmaa, Lauri (Tieteessä tapahtuu, 2017)
Suomen kielen sana tunne on monimerkityksinen. Se viittaa paitsi fysiologiseen tunnereaktioon, myös tuntoaistin toimintaan sekä mielensisäisiin, tietoisiin kokemuksiin ja tuntemuksiin. Viimeksi kuluneen sadan vuoden aikana käsitys tunteiden toiminnasta on muuttunut radikaalisti.
Keywords: tunteet; aivotutkimus; psykologia; neurobiologia