Avointa vertaisarviointia koskevalle selvitykselle rahoitus - Jytilä, Riitta; Koikkalainen, Riitta; Laakso, Mikael; Nykyri, Susanna (Informaatiotutkimus, 2018)
Avoimen tieteen politiikka suuntaa väistämättä myös vertaisarviointia koskevia käytäntöjä. Tutkimusprosessien avaaminen liittyy keskeisesti avoimeen vertaisarviointiin, jonka mahdollisuuksista ei kuitenkaan vielä ole olemassa juurikaan tietoa saati ohjeistusta. Selvitystyön tavoitteena on saada tietoa avointa vertaisarviointia koskevista asenteista ja suunnitelmista suomalaisen tiedejulkaisemisen kentällä sekä lisätä kentän ymmärrystä aiheesta. Tavoitteena on myös laatia lehdille konkreettisia malleja erilaisista vertaisarvioinnin tavoista. Selvityksen kohderyhmiä ovat lehtien ja kirjankustantajien toimituskunnat, lehteen tai teokseen kirjoittaneet sekä vertaisarvioijat.
Keywords: vertaisarviointi (tieteellinen julkaiseminen); avoin tieto; tieteellinen julkaisutoiminta