PROMISS - Hyvä ravitsemus ikääntyessä, satunnaistettu eurooppalainen monikeskustutkimus käynnissä Suomessa - Jyväkorpi, Satu Kaarina; Niskanen, Riikka; Hytönen, Aliisa; Pitkälä, Kaisu; Suominen, Merja (Gerontologia, 2020)
Prevention Of Malnutrition In older Senior Subjects (PROMISS)–hankkeessa toteutetaan satunnaistettu interventiotutkimus, jossa selvitetään proteiinin saannin lisäyksen ja ajoituksen vaikutusta kävelynopeuteen, fyysiseen suorituskykyyn, ravinnonsaantiin, gerastenian asteeseen, painoon, sarkopenian riskiin, itse-raportoituun liikuntakykyyn, vajaaravitsemuksen insidenssiin, ruokahaluun, lihasvoimaan, kehonkoostumukseen, elämänlaatuun, terveyspalvelujen käyttöön sekä arvioidaan hankkeen kustannusvaikuttavuutta. Tutkimus on käynnissä Helsingin yliopistossa ja Amsterdamin Vrije-yliopistossa.