Itsereflektio ja kohentunut vointi haastattelupuheessa. ”Varmaan se oma itsetunto on nousussa” - Vehviläinen, Sanna; Lindfors, Olavi (Aikuiskasvatus, 2005)
Itsereflektio on oman kokemuksen, toiminnan, tiedon tai asennoitumisen erittelyä. Sitä tarvitaan osana oppimisprosesseja, asiantuntijuutta ja terapeuttista muutosta. Terapisoituva kulttuuri ja useilla elämänalueilla kasvava vaatimus yksilön suorittamaan itsen muokkaamiseen ja itseä koskevien tulkintojen esittämiseen tekee itsereflektiosta tärkeän tutkimuskohteen aikuiskasvatuksen, psykoterapiatutkimuksen sekä sosiologian kannalta.
Keywords: elinikäinen oppiminen; vuorovaikutus; analyysi; psykoterapia; itsetunto; itsearviointi; keskustelu; haastattelut