Ammatillinen toimijuus työelämän muutosvirrassa - Vähäsantanen, Katja (Aikuiskasvatus, 2014)
Työorganisaatioilta ja työntekijöiltä edellytetään jatkuvaa kehittymistä nykyajan työelämässä. Jatkuvan uudistamisen tuoksinnassa on oleellista pohtia ja tutkia, miten kehittäminen voi tapahtua kestävällä tavalla tukien yksilöiden aktiivista osallistumista, jaksamista ja identiteettityötä. Hallinnolliset määräykset ja ohjeistukset saattavat olla tehokkaita luomaan muutoksia työelämässä, mutta samalla uudistusten inhimilliset kärsimykset saattavat nousta liian suuriksi. – Katja Vähäsantasen väitöskirja Vocational teachers’ professional agency in the stream of change tarkastettiin Jyväskylän yliopistossa 8.2.2013.
Keywords: ammatilliset opettajat; työelämä; työssäoppiminen; toimijuus; muutos; ammatillinen kehitys; ammatti-identiteetti; opetussuunnitelmat; väitöskirjat; ammatillinen toimijuus; opetussuunnitelmauudistus; muutosvirta; lectio præcursoria; lektiot