Muuttoliikettä ja tulevaisuutta pohtimassa - Korpela, Kalevi (Migration-Muuttoliike, 1995)
Kaikenkaikkiaan 99 osallistujaa kansoitti tämänkertaisen  Siirtolaisinstituutin järjestämän viidennen muuttoliikesymposiumin Turun Rantasipi Ikituurissa. Kolmen päivän aikana kuultavana oli 20 esitelmää. Symposiumin anti voidaan koota neljään keskeiseen teemaan: muuttoliikkeiden analyysiin, tilastotilanteeseen, maahanmuuttajien asemaan sekä muuttoliikkeiden tulevaisuudenkuviin.