Keskustelua opiskelijoiden itseopiskeluvalmiuksista ja monimuoto-opetuksesta. Opiskeluko osana elämää? - Hätönen, Heljä (Aikuiskasvatus, 1990)
Ritva Lindroos kirjoitti Aikuiskasvatus-lehdessä 1990 artikkelin opiskelijoiden itseopiskeluvalmiuksista kaupallisen alan täydennyskoulutuksessa. Merkonomien Jatkokoulutuskeskus ry, jonka opiskelijoiden keskuudessa Lindroos on tutkimuksensa suorittanut, järjesti aiheeseen liittyvän tutkimusseminaarin elokuussa 1990 Hanasaaren kulttuurikeskuksessa Espoossa.