Esimiesten työnohjaus yliopistossa – tavoitteet, toteutus ja tulokset - Keskinen, Soili; Mäkinen, Johanna (Hallinnon Tutkimus, 2018)
Esimiestyön laatuun yliopistoissa on alettu kiinnittää huomiota, mistä kertoo mm. se, että esimiestyön tukimuodot ovat monipuolistuneet. Yliopistoissa on tarjolla esimiehille koulutusta, työnohjausta, mentorointia ja couchausta. Huomattavan vähän on tutkittu, millaiseksi esimiehet työnohjauksen kokevat yliopistoissa. Tämän tutkimuksen tavoitteena on selvittää työnohjauksessa olleiden yliopiston esimiesten kokemuksia saamastaan työnohjauksesta sekä analysoida heidän työnohjaajinaan toimineiden näkemyksiä esimiestyönohjauksessa käsitellyistä teemoista, työnohjauksen vaikuttavuudesta ja työnohjaustoiminnan kehittämisestä. Työnohjauksessa olleet esimiehet vastasivat lomakkeella ja työnohjaajat haastateltiin. Empiirinen aineisto käsiteltiin laadullisin menetelmin. Sekä ohjaajien että ohjattavien mukaan keskeisiä työnohjauksen tavoitteita olivat esimiesidentiteetin kognitiivinen ja emotionaalinen jäsentäminen sekä konkreetin esimiestoiminnan pohtiminen. Ohjaajien mielestä työnohjauksissa oli myös käsitelty esimiehenä jaksamista ja muutosten kohtaamista, joita teemoja ohjattavat toivat vähemmän esille. Työnohjaus osoittautui toimivaksi tukimuodoksi niin ohjattavien kuin ohjaajienkin mielestä, mutta työnohjauksen markkinointia tulisi kummankin tahon mielestä kehittää entistä informatiivisemmaksi.