Ravitsemustiede - Aro, Antti; Mutanen, Marja; Uusitupa, Matti; Aantaa, Riku (Duodecim, 2012)
"Tieto ravitsemuksen ja terveyden välisistä yhteyksistä on lisääntynyt ja samalla on korostunut elintapojen merkitys ihmisen terveydelle ja hyvinvoinnille. Ravitsemustiede-kirjan 4. painos erottuu rakenteeltaan aikaisemmista painoksista. Kirja jakaantuu nyt kolmeen pääosaan: ravintofysiologiaan (I), sairauksien ehkäisyyn (II) ja sairauksien ravitsemushoitoon (III). Lisäksi mukana on lyhyt osa ravitsemuksen erityiskysymyksistä (IV). Kirjan eri osissa käsitellään ravitsemustieteen perusteet kolmesta eri näkökulmasta. Ravitsemusfysiologia kertoo, miten ruoansulatus toimii ja miten ravintoaineiden imeytyminen, kuljetus ja eritys tapahtuvat elimistössä. Toisessa osassa kerrotaan, miten ravitsemuksen avulla voidaan ehkäistä kansansairauksia, kuten diabetesta ja sydän- ja verisuonisairauksia. Kolmas osa sisältää kliinisen ravitsemuksen eri osa-alueet, kuten tehostetun ravitsemushoidon. Ravitsemustiede on hyödyllinen kirja lääketieteen ja ravitsemustieteen opiskelijoille, lääkäreille, ravitsemusasiantuntijoille ja terveydenhuoltohenkilöstölle." -- (takakansi)
Keywords: sairaudet; ravitsemustiede; ravitsemus; ravinto; ravintofysiologia; ravitsemushoito; ravitsemushäiriöt; ruokavaliot; taudit; ennaltaehkäisy