Alvar Aalto libraries - Aalto, Alvar; Jetsonen, Jari; Jetsonen, Sirkkaliisa; Frampton, Kenneth; Isohauta, Teija; Griffiths, Gareth; Kölhi, Kristina (Rakennustieto Publishing, 2018)
Teos esittelee kaikki yhdeksäntoista Aallon suunnittelemaa valmistunutta kirjastoa sekä Akateemisen kirjakaupan. Aikajänne ulottuu Viipurin kirjastosta 1930-luvulta Aallon kuoleman jälkeen 1990-luvulla valmistuneeseen Alajärven kirjastoon. Aallon kirjastot ovat palvelleet monenlaisia tarpeita. Seinäjoen, Rovaniemen ja Wolfsburgin kirjastot ovat kaikille avoimia yleisiä kirjastoja. Jyväskylän yliopiston, Teknillisen korkeakoulun ja Mount Angel -luostarin kirjastot kuuluvat tieteellisiin kirjastoihin. Villa Mairean ja Maison Louis Carrén kaltaisten yksityistalojen kirjastohuoneet tarjosivat rauhallisen työtilan asukkailleen. Kirjassa kerrotaan myös, miten kirjastot ovat muuttuneet vuosien saatossa ja saaneet uudenlaisia käyttötarkoituksia.
Keywords: Aalto, Alvar, : 1898-1976; 1900-luku; arkkitehtuuri; funktionalismi; modernismi; klassismi; arkkitehdit; kirjastot; asuinrakennukset; Suomi