Robotiikka ja tekoäly : johdatus aiheeseen - Hänninen, Pasi (Tammertekniikka, 2022)
Robotiikka ja tekoäly kirjassa käsitellään robotiikan historiaa, teollisuusrobotteja, palvelu- ja ohjelmistorobotiikkaa. Tekoälyn osalta pureudutaan älykkyyteen, tekoälyn historiaan, koneoppimiseen, neuroverkkoihin ja robotteihin tekoälyn alustana. Edelleen kirjassa valotetaan robotiikan ja tekoälyn tulevaisuuden näkymiä. Kirja on tarkoitettu kaikille, jotka haluavat saada perusymmärryksen robotiikasta ja tehoälystä taustasta ja tarpeesta riippumatta. Kirja sopii erinomaisesti oppikirjaksi aihealueen johdanto- ja peruskursseille toisenasteen ja korkea-asteen oppilaitoksiin ja kouluihin.
Keywords: koneoppiminen; robotiikka; robotit; teollisuus; sosiaaliala; terveysala; tekoäly; tulevaisuus