Inspiroivat ja parantavat eläimet - Suvilehto, Pirjo (Avain, 2022)
Eläimen seura inspiroi, tuo lohtua ja virkistää. Eläinavusteiset toiminnat ovat vähän tunnettu menetelmä ja terapiamuoto, vaikka moni on sitä jollain tapaa kokenut tai toteuttanut arjessaan. Inspiroivat ja parantavat eläimet -kirjassa raotetaan eläinavusteisen toiminnan historiallista taustaa, suuntauksia, prosesseja, menetemiä ja ympäristöjä niin päiväkodissa, kodissa, koulussa kuin sairaaloissa, terapiaryhmissä ja vapaa-ajallakin.
Keywords: taide; kirjallisuus; kirjallisuusterapia; opetustyö; aiheet; eläinavusteinen terapia; hoitomenetelmät; eläimet; ratsastusterapia; ihminen-eläinsuhde; vuorovaikutus; mielenterveystyö; kaverikoirat; lukukoirat