Yritysjuridiikka - Kyläkallio, Kalle (Edita, 2022)
Yritysjuridiikka on selkeä ja käytännönläheinen yritysjuridiikan perusteos. Se on tarkoitettu ammattikorkeakoulujen juridiikan oppikirjaksi, mutta palvelee myös pk-yrittäjien tiedontarpeita. Oikeustapaukset ja esimerkit selventävät teoriaa, ja jokaiseen aihepiiriin liittyy tehtäviä. Kirjassa käsitellään yrityksen ja yrittäjän kannalta keskeistä lainsäädäntöä, mm. elinkeinotoiminnan harjoittamista ja yhtiömuotoja, yleistä sopimusoikeutta, kuluttajansuojaa, velkasuhteita ja vakuuksia, kilpailu- ja immateriaalioikeutta, työlainsäädäntöä sekä perhe- ja perintöoikeutta. 3. uudistettu painos on päivitetty vastaamaan ajantasaista lainsäädäntöä. Päivityksiä on tehty erityisesti työoikeuteen (kilpailukieltosopimus, työaika ja yhteistoiminta yrityksissä) ja yrityssaneeraukseen (varhainen ja perusmuotoinen saneerausmenettely). Lisäksi osakeyhtiön osuutta on laajennettu.
Keywords: yritystoiminta; yhtiöoikeus; elinkeino-oikeus; yritysmuodot; kilpailuoikeus; saamisoikeus; kauppaoikeus; kuluttajaoikeus; sopimusoikeus; vahingonkorvausoikeus; työoikeus; perheoikeus; jäämistöoikeus; yritykset; lainsäädäntö