Aistitiedon käsittelyn vaikeudet : ymmärrystä ja sujuvampaa arkea - Puustjärvi, Anita; Danner, Päivi; Jussila, Katja; Kippola-Pääkkönen, Anu; Niutanen, Ulla; Sajaniemi, Nina; Santalahti-kustannus (Santalahti, 2024)
Miksi jollekin napittaminen on työlästä? Miksi joku tarvitsee sylipainon pystyäkseen keskittymään? Miksi kevytkin kosketus voi sattua? Tämä teos antaa tietoa aistitiedon käsittelystä ja siihen liittyvistä vaikeuksista. Kirjassa käsitellään vaikeuksien tunnistamista, vaikutusta toimintakykyyn eri ikävaiheissa, arviointia ja kokonaisvaltaista kuntoutusta. Mukana on runsaasti hyviä käytänteitä, joiden avulla voi tukea toimintakykyä niin kotona, varhaiskasvatuksessa, koulussa kuin työelämässä. Tämä uusimpaan tutkimustietoon nojautuva teos on ensimmäinen suomalaisin voimin toteutettu kirja aistitiedon käsittelyn vaikeuksista. Se sopii varhaiskasvatuksen ja koulun ammattilaisille, sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoille ja vanhemmille sekä henkilöille, joilla on aistitiedon käsittelyn vaikeuksia.
Keywords: vaikeudet; toiminnanohjaus (psykologia); neuropsykiatriset häiriöt; aistit; aivot; toimintakyky; tukeminen; aistiyliherkkyys; kuntoutus; sensorisen integraation terapia; arki