Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Oppimateriaali
Seppälä-Kolkka, Taina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Rantakari, Niina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Leinonen, Suvi-Tuulia, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Salo, Laura, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Raitio, Anne-Marie, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Palosaari,Jenni, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Ylönen, Merja, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Huhtala, Marjut, Ammattikeittiöosaajat ry
; Kemi, Virpi, Ammattikeittiöosaajat ry
Luotu: 21.3.2024, Muokattu: 21.3.2024
Sisältö
- Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan (Ulkoinen linkki)
Oppimateriaalit tulevat Finnaan Avointen oppimateriaalien kirjastosta (aoe.fi).
Wasteless food services in Finland-hankkeessa on julkaistu opas ruokapalveluille ruokahävikin hallintaan ja vähentämiseen. Hankkeen tavoitteena oli löytää hyviä käytänteitä seurata ja vähentää elintarvikejätettä sekä ruokahävikkiä erityyppisissä ruokapalveluissa. Hankkeessa mukana olevien ruokapalveluiden kanssa tehdystä yhteistyöstä ja kerätystä tiedosta rakentui Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan, joka on julkaistu verkossa helmikuussa 2024. Opas sisältää neljä teemaa; mittaaminen, kehittäminen, viestintä ja tiedolla johtaminen. Opas on suunnattu erityisesti ruokapalveluiden esihenkilöille, jotka voivat käyttää hyvien käytänteiden askelia ja lisäaineistoa hävikin hallinnan keinoihin perehtymiseen, perehdyttämiseen, nykytilan hahmottamiseen ja kehittämisen suunnitteluun. Menestyksekäs ruokahävikin hallinta vaatii yhteistyötä, kerättyä ja jaettua tietoa sekä selkeitä määriteltyjä tavoitteita. Wasteless food services in Finland -hankkeen Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan pyrkii tukemaan tätä yhteistyötä ja kannustamaan hävikin seurannan sujuvoittamiseen. Hankkeen infolaatikko:
Wasteless food services in Finland -hanke 1.12.21-31.3.2024 Hanketta toteuttavat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry. Rahoitus maa- ja metsätalousministeriön ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta. Rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto. Opas on saatavilla vain Suomenkielisenä
Aineiston käyttöoikeudet |
---|
CC BY 4.0 Mitä merkintä tarkoittaa? |
Kohderyhmä |
Kansalainen Asiantuntija tai ammattilainen Oppija Opettaja |
Koulutusaste |
Korkeakoulutus Ammatillinen koulutus Alemman korkeakouluasteen tutkinto VALMA, Ammatilliseen koulutukseen valmentava koulutus |
Oppimateriaalin tyyppi |
0/Application/ 0/Presentation/ |
Aiheet |
Kieli |
suomi |
Muut nimekkeet |
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan |
Aineistotyyppi |
Oppimateriaali |
Toimipiste / Organisaatio |
Avointen oppimateriaalien kirjasto |
Tunniste |
urn:nbn:fi:oerfi-202403_00027480_7 |
Tekijät |
Julkaisija |
2024
|
Julkaistu |
2024
|
Lähdekokoelma |
aoe |
Pääasiallinen käyttötarkoitus |
Itsenäinen opiskelu Jatkotyöstettävä materiaali Ohjeistus Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen Oppimiskokonaisuuden osa Ryhmätyö Kurssimateriaali |
Tallennettuna:
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä
Tämän aineiston tarjoaa
- Avointen oppimateriaalien kirjasto
- Kysymyksiä tai palautetta aineistosta?
- Ota yhteyttä