Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan
Educational resource
Seppälä-Kolkka, Taina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Rantakari, Niina, Seinäjoen Ammattikorkeakoulu Oy
; Leinonen, Suvi-Tuulia, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Salo, Laura, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Raitio, Anne-Marie, Jyväskylän Ammattikorkeakoulu Oy
; Palosaari,Jenni, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Ylönen, Merja, Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu Oy
; Huhtala, Marjut, Ammattikeittiöosaajat ry
; Kemi, Virpi, Ammattikeittiöosaajat ry
Created: 21.3.2024, Edited: 21.3.2024
Contents
- Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan (External link)
The educational resources come to Finna from the Library of Open Educational Resources (aoe.fi).
Wasteless food services in Finland-hankkeessa on julkaistu opas ruokapalveluille ruokahävikin hallintaan ja vähentämiseen. Hankkeen tavoitteena oli löytää hyviä käytänteitä seurata ja vähentää elintarvikejätettä sekä ruokahävikkiä erityyppisissä ruokapalveluissa. Hankkeessa mukana olevien ruokapalveluiden kanssa tehdystä yhteistyöstä ja kerätystä tiedosta rakentui Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan, joka on julkaistu verkossa helmikuussa 2024. Opas sisältää neljä teemaa; mittaaminen, kehittäminen, viestintä ja tiedolla johtaminen. Opas on suunnattu erityisesti ruokapalveluiden esihenkilöille, jotka voivat käyttää hyvien käytänteiden askelia ja lisäaineistoa hävikin hallinnan keinoihin perehtymiseen, perehdyttämiseen, nykytilan hahmottamiseen ja kehittämisen suunnitteluun. Menestyksekäs ruokahävikin hallinta vaatii yhteistyötä, kerättyä ja jaettua tietoa sekä selkeitä määriteltyjä tavoitteita. Wasteless food services in Finland -hankkeen Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan pyrkii tukemaan tätä yhteistyötä ja kannustamaan hävikin seurannan sujuvoittamiseen. Hankkeen infolaatikko:
Wasteless food services in Finland -hanke 1.12.21-31.3.2024 Hanketta toteuttavat Seinäjoen ammattikorkeakoulu, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu sekä Ammattikeittiöosaajat ry. Rahoitus maa- ja metsätalousministeriön ruokaketjun toiminnan edistämisen rahastosta. Rahoituksen on myöntänyt Ruokavirasto. Opas on saatavilla vain Suomenkielisenä
Material usage rights |
---|
CC BY 4.0 What does this mean? |
Educational Role |
General Public Professional Student Teacher |
Educational Level |
Higher education Vocational education Bachelor's degree Preparatory education for vocational training |
Learning Resource Type |
0/Application/ 0/Presentation/ |
Subjects |
Language |
Finnish |
Other Titles |
Opas ruokapalveluille hävikin hallintaan |
Content Type |
Educational resource |
Campus / Organisation |
Library of Open Educational Resources |
Identifier |
urn:nbn:fi:oerfi-202403_00027480_7 |
Authors |
Publisher |
2024
|
Published |
2024
|
Source Collection |
aoe |
Educational Use |
Itsenäinen opiskelu Jatkotyöstettävä materiaali Ohjeistus Opettajan materiaalit ja osaamisen kehittäminen Oppimiskokonaisuuden osa Ryhmätyö Kurssimateriaali |
Saved in:
Material provided by
- Library of Open Educational Resources
- Any questions or feedback related to the material?
- Contact us
Material provided by
- Library of Open Educational Resources
- Any questions or feedback related to the material?
- Contact us