Haku

Porkkanan pilaajabakteerit

QR-koodi
Finna-arvio

Porkkanan pilaajabakteerit

Kirjallisuushakujen avulla on selvitetty ja varmistettu porkkanan yleisimmät pilaajat ja valittu menetelmät pilaajien identifiointiin. Tutkittavista pilaajista tärkeimmät kuuluvat Erwinia ja Pseudomonas -sukuihin. Varastointikauden aikana on seurattu Pseudomonas ja Erwinia -pilaajabakteereiden esiintymistä kaikissa toimitetuissa porkkananäyte-erissä. Kustakin näytteestä analysoitiin sekä ulkoisen laadun perusteella määritelty terve että pi-laantunut porkkanaerä. Eristetyt kannat puhdistettiin ja säilöttiin -70 °C:een myöhempää identifiointia varten. Näytteistä on tunnistettu useita Pseudomonas-lajeja ja joistakin pi-laantuneista porkkanoista on löydetty Erwiniaa. Eristettyjen kantojen kykyä aiheuttaa pi-laantumista on tutkittu porkkanan pilaantumistestein. Useiden eristettyjen bakteerilajien on todettu aiheuttavan porkkanan pilaantumista - porkkanan tummumista ja liman muodos-tumista. Pilaajien tunnistusten edetessä saadaan selville yleisimmät porkkanan pilaajabak-teerit ja niiden lisääntymisen riskikohdat tuotantoketjussa. Tulosten avulla pyritään löytä-mään keinoja bakteerien kasvun estämiseen tai hidastamiseen tuotantoketjun eri vaiheissa.

Tallennettuna: