Search

Porkkanan pilaajabakteerit

QR Code
Finna rating

Porkkanan pilaajabakteerit

mtts134.pdf (Natural Resources Institute Finland (Luke))
Get full text

Kirjallisuushakujen avulla on selvitetty ja varmistettu porkkanan yleisimmät pilaajat ja valittu menetelmät pilaajien identifiointiin. Tutkittavista pilaajista tärkeimmät kuuluvat Erwinia ja Pseudomonas -sukuihin. Varastointikauden aikana on seurattu Pseudomonas ja Erwinia -pilaajabakteereiden esiintymistä kaikissa toimitetuissa porkkananäyte-erissä. Kustakin näytteestä analysoitiin sekä ulkoisen laadun perusteella määritelty terve että pi-laantunut porkkanaerä. Eristetyt kannat puhdistettiin ja säilöttiin -70 °C:een myöhempää identifiointia varten. Näytteistä on tunnistettu useita Pseudomonas-lajeja ja joistakin pi-laantuneista porkkanoista on löydetty Erwiniaa. Eristettyjen kantojen kykyä aiheuttaa pi-laantumista on tutkittu porkkanan pilaantumistestein. Useiden eristettyjen bakteerilajien on todettu aiheuttavan porkkanan pilaantumista - porkkanan tummumista ja liman muodos-tumista. Pilaajien tunnistusten edetessä saadaan selville yleisimmät porkkanan pilaajabak-teerit ja niiden lisääntymisen riskikohdat tuotantoketjussa. Tulosten avulla pyritään löytä-mään keinoja bakteerien kasvun estämiseen tai hidastamiseen tuotantoketjun eri vaiheissa.

Saved in: