Haku

Politiikkasuositus: Tutkimuksen ja yritysten yhteistyöllä potkua kotimaiseen kalatuotantoon

QR-koodi

Politiikkasuositus: Tutkimuksen ja yritysten yhteistyöllä potkua kotimaiseen kalatuotantoon

Kala on terveellistä, maukasta ja ympäristöystävällistä ruokaa, jonka käyttöä suomalaisten tulisi ravitsemussuositusten mukaan lisätä. Suomalaiset haluavatkin tutkimusten mukaan syödä enemmän kotimaista kalaa. Kaksi kolmasosaa suomalaisten syömästä kalasta on tällä hetkellä tuotua, koska kotimaisella kalastuksella ja vesiviljelyllä ei ole ollut mahdollisuuksia vastata kysyntään. Tilanteen muuttamiseksi on käynnistetty kotimaisen kalan edistämisohjelma, joka tähtää kotimaisen kalan käytön ja arvonlisän kaksinkertaistamiseen. Kalatalouden innovaatio-ohjelmien tavoitteena on ratkoa kalatalouden keskeisimpiä esteitä ja tukea toimialaa vihreässä siirtymässä. Työtä tehdään pitkäjänteisesti verkostomaisen yksityisen ja julkisen sektorin yhteistyön avulla, ja se perustuu tutkittuun tietoon.

Tallennettuna: