Haku

Kosken Tl kunnan keskustan hoito- ja kehittämissuunnitelma

QR-koodi

Kosken Tl kunnan keskustan hoito- ja kehittämissuunnitelma

Nielsen_Teija_Liite_5_kartta_4.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_liite_4.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_liite_3.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_Liite_5_kartta_2.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_liite_2.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_Liite_6.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_1.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_liite_5_kartta_1.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_Liite_7.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)
Nielsen_Teija_Liite_5_kartta_3.pdf (Hämeen ammattikorkeakoulu - Theseus)

Opinnäytetyön tarkoituksena on kohentaa Kosken Tl keskustan ilmettä Hämeen Härkätien varrella. Opinnäytetyönä alueelle tehtiin hoito- ja kehittämissuunnitelma, joka on tarkoitus toteuttaa paikallisten vapaaehtoisten asukkaiden avulla. Opinnäytetyön toimeksiantajana on Kosken Tl Yrittäjät ry. Kehittämissuunnitelman pohjalta aiotaan tehdä hanke keskustan kehittämistoimien rahoittamiseksi. Hankkeeseen haetaan Euroopan Unionin maaseudun kehittämisrahoitusta Leader toimintaryhmän kautta.

Työn teoriaosuudessa käsitellään maalaistaajamien syntyä ja historiaa sekä Leader hankerahoituksen taustaa. Maalaistaajamien historiaa tutkiessa on selvinnyt miten suomalaisen maalaistaajaman nykyinen ilme on syntynyt historian puristuksessa. Kosken keskustan historiaa käydään läpi ja keskustan nykytilanteen inventointitapa ja sen tulokset esitellään teoriaosassa. Leader hankerahoituksesta käydään läpi hankehakemuksen vaatimukset ja hankkeiden valintakriteerit.

Tutkimusmenetelminä käytettiin havainnointia ja valokuvaamista, joita tehtiin paikan päällä maalis- joulukuun välisenä aikana vuonna 2015. Opinnäytetyön toiminnallisena osuutena laadittiin Kosken kunnan keskustan kehittämissuunnitelma niin, että sitä voidaan käyttää hankesuunnitelman perustana.

Opinnäytetyön tuloksena voidaan todeta, että ihmiset ovat kiinnostuneita oman asuinympäristönsä parantamisesta ja ovat valmiita tekemään sen eteen työtä. Hankerahoituksen avulla aktiiviset yhdistykset pystyvät toteuttamaan asukkaiden toiveita ilman julkista rahoitusta. Tämä nostaa yhteisöt julkishallinnon rinnalle vakavasti otettaviksi toimijoiksi. Opinnäytetyöhön on koottu tietoja, joita tarvitaan hankehakemuksessa ja tavoitteena on, että kehittämissuunnitelmaa tai sen osia voidaan käyttää mallina muissa vastaavissa hankkeissa tulevaisuudessa.

Tallennettuna: