Haku

Onnistunut perehdytysprosessi : OP Vahinkovakuutuksen palvelut

QR-koodi

Onnistunut perehdytysprosessi : OP Vahinkovakuutuksen palvelut

Tämän opinnäytetyön tarkoituksena oli paneutua OP Ryhmän Vahinkovakuutuksen palvelut osaston perehdytysprosessiin, ja rakentaa laadukas, toimiva perehdytyssuunnitelma. Tutkimuksen tavoitteena oli selvittää, toimeksiantajan perehdytysprosessin sen hetkinen tilanne, miten perehdytys vaikuttaa yrityksen tuottavuuteen ja tehokkuuteen, mistä asioista onnistunut perehdytysprosessi muodostuu, ja miten asiakaskokemus voidaan huomioida jo perehdytyksessä.

Työssä yhdistyy sekä kvalitatiivinen että kvantitatiivinen tutkimus, jossa tiedonhankintamenetelmänä on käytetty olemassa olevaa tietoperustaa ja nykytilaa kartoittavaa kyselytutkimusta. Tutkimusta varten syksyllä 2016 toteutettiin kaksi kyselyä, toinen perehdyttäjille ja toinen perehtyjille. Kutsuja lähetettiin yhteensä 49 henkilölle. Perehdyttäjien kyselyn vastausaste oli 60 % ja perehtyjien 62 %. Kyselystä selvisi, että perehdytys on jo monilta osin kunnossa. Kehityskohteiksi ilmeni ajan puute, materiaalien puutteellisuus, laadunvalvonta, palautteen antaminen sekä koulutuksen jälkeinen tuki ja kertaus.

Tutkimuksessa todettiin, että perehdytyksellä on merkittävä vaikutus henkilöstön tuottavuuteen ja työhyvinvointiin, jotka taas vaikuttavat yrityksen menestykseen. Huolelliselle perehdyttämiselle täytyy järjestää riittävästi aikaa, jotta perehdytyksen tavoitteet ja hyödyt toteutuvat. Hätäisillä koulutuksilla pahimmassa tapauksessa heikennetään työntekijän intoa ja motivaatiota, ja edesautetaan virheiden sekä negatiivisen asiakaskokemuksen syntymistä. Hyvät ja ajan tasaiset suunnitelmat minimoivat perehdytyksen valmisteluun tarvittavaa aikaa. Perehdytysmateriaaleihin ja niiden käytettävyyteen tulee kiinnittää jatkossa enemmän huomiota. Lisäksi osastolle tullaan laatimaan Perehdyttämisen opas ja Oppimisen onnistumisen mittari. Oppaan tarkoituksena on tarjota perehdyttäjille käytännön vinkkejä perehdyttämisen toteuttamiseen. Mittarin tavoitteena on helpottaa ja yhdenmukaistaa koulutuksen jälkeistä osaamisen arviointia.

Tallennettuna: