Haku

Alkuperäiskarjojen maidon ja lihan tuotteistamisen kehittäminen

QR-koodi

Alkuperäiskarjojen maidon ja lihan tuotteistamisen kehittäminen

Tein työni Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskuksen toimeksiantona. Työn keskeisimpänä tavoitteena oli alkuperäiskarjojen jatkojalosteiden tuotteistamisen kehittäminen. Työn tarkoituksena oli haastatteluiden ja benchmarkingin kautta löytää toimiva edistämissuunnitelma tuotteistamisen kehittämiselle.

Työ koostui teoriaosuudesta ja haastatteluina tehdystä selvitysosiosta. Teoriaosuudessa keskityin alkuperäiskarjojen historiaan, lähiruokaan ja tuotteistamiseen. Haastattelujen tavoitteena oli kartoittaa toimintamalleja ja benchmarkata jo olemassa olevan toiminnan kautta alkuperäiskarjan jatkojalosteiden tuotteistamista ja siihen liittyviä prosesseja. Haastateltavat tahot olivat alkuperäiskarjan kasvattajat, jatkojalostajat ja vähittäiskaupat.

Työn tuloksena selvisi, että jatkojalosteiden tuotteistamisen kehittäminen onnistuisi eri tahojen yhteistyöllä ja niiden ympärille luodulla brändillä. Eri tahojen välisellä yhteistyöllä tarkoitetaan vähittäiskaupan, jatkojalostajien ja tuottajien välistä yhteistyötä. Näiden avulla varsinainen tuotteistaminen voitaisiin vasta aloittaa. Tunnetun brändin avulla saataisiin ihmiset kiinnostumaan laadukkaiden tuotteiden lisäksi myös alkuperäiskarjoista.

Tallennettuna: