Haku

Asiakaslähtöisyys palvelutalo Sampolan vapaa-ajan kerhossa

QR-koodi

Asiakaslähtöisyys palvelutalo Sampolan vapaa-ajan kerhossa

Tässä opinnäytetyössä tutkittiin asiakaslähtöisyyttä vapaa-ajan kerhossa Palvelutalo Sampolassa. Tutkimuksen teoriaosuudessa avataan asiakaskuntaan liittyviä ominaisuuksia, jolloin lukijan on helpompi ymmärtää tutkimuksen toimintaympäristö ja sen asiakkaat. Tutkimuksen teoriaosuu-dessa tarkennetaan, ketkä ovat ohjaajan asiakkaita vapaa-ajan kerhoa suunnitellessa. Tutkimuksessa vastataan kysymyksiin: miten asiakaslähtöisyys otetaan huomioon toiminnan suunnittelussa, miten se näkyy toiminnassa, miksi vapaa-ajan kerhoa järjestetään ja vaikuttaako asiakaslähtöisyyden huomioiminen kerhon toimintaan. Tutkimuksen keskeisimpiä käsitteitä ovat asiakaslähtöisyys, kuurous, vapaa-aika ja sosiokulttuurinen innostaminen.

Opinnäytetyön lähtökohtaoletuksena oli, että asiakaslähtöisyys toiminnan suunnittelussa lisää osallistuja määrää ja kädentaidot eivät kiinnosta käsityöläisiä enää vapaa-ajalla. Oletuksena oli myös, että nautintoa lisäävät toiminnan aiheet kuten leipominen houkuttelee eniten toimintaan osallistujia.

Opinnäytetyö on toteutettu yhdistäen kvalitatiivista ja kvantitatiivista tutkimusotetta. Tutkimusmenetelminä on käytetty havainnointia ja kyselyjä. Tutkimusaineistoksi keräsin myös kävijämääristä tilastotietoa. Tutkimusaineisto kerättiin syys- ja kevätkauden 2011 -2012 aikana sekä kokoavan palautekyselyn kerhon asiakkaille toteutettiin syksyllä 2012.

Opinnäytetyön aihe asiakaslähtöisyys on ajankohtainen sosiaali- ja terve-ysalalla ja se on tärkeä ominaisuus palvelujen tarjoajilla. Opinnäytetyö tuo esille kerhon tämänhetkisen toiminnanmallin ja kokoaa siihen vahvasti liittyvät perusarvot ja toimii näin hyvänä perehdytysaineistona kerhon tu-leville ohjaajille sekä on dokumentti yhdestä kerhon toimintavuodesta.

Tallennettuna: