Haku

Etätyön vaikutus perehdytykseen palkkahallinnossa: case Pihlajalinna Oyj

QR-koodi

Etätyön vaikutus perehdytykseen palkkahallinnossa: case Pihlajalinna Oyj

Opinnäytetyön tavoitteena oli selvittää, kuinka korona-aikana suuresti lisääntynyt ja nyt jo monessa yrityksessä vakiintunut etätyö vaikuttaa perehdytykseen palkkahallinnossa. Tutkimus on toteutettu määrällisenä kyselytutkimuksena yhteistyössä Pihlajalinna Oyj:n palkkahallinnon tiimin kanssa. Tavoitteena oli saada syvällisempää tietoa siitä, miten etäperehdytys on onnistunut, missä perehdytyksen osioissa on kehitettävää ja onko etä- ja lähiperehdytettyjen kokemuksissa eroja.

Opinnäytetyön teoria-aineisto muodostuu etätyöstä, perehdytyksestä ja sen merkityksestä sekä palkkahallinnon asiantuntijan roolista. Aineiston ja tutkimuskysymysten avulla kyselyyn määriteltiin taustakysymykset sekä kuusi perehdytykseen liittyvää osiota, joista saatiin kattavaa tietoa.

Yhteistyöyrityksen perehdytykseen ollaan keskimäärin tyytyväisiä. Suurin osa etäperehdytetyistä toivoo jatkossakin etäperehdytystä, joten työntekijöiden voidaan olettaa pitäneen perehdytystään onnistuneena. Erityisesti perehdytys palkkahallinnon työtehtäviin erottuu positiivisesti etäperehdytettyjen vastauksista, ja he ovat ryhmistä tyytyväisimpiä tämän osion perehdytykseen. Etäperehdytyksen haasteet liittyvät tiimiin ja organisaatioon sopeutumiseen ja tähän tulee kiinnittää huomiota, jotta työntekijät saadaan sitoutumaan yritykseen.

Perehdytys on aina yksilöllinen kokemus ja tämä tuli ilmi myös tutkimuskyselyn vastausten suurista vaihteluväleistä ryhmien sisällä. Perehdytyksen onnistuminen on paitsi tärkeää työntekijälle, myös työnantajalle, koska se vaikuttaa suoraan yrityskuvaan sekä työntekijän sitoutumiseen. Tutkimus auttaa yhteistyöyritystä löytämään vahvuutensa sekä kehittämään perehdytystään yhä paremmaksi.

Tallennettuna: