Haku

Lähiruoan tie kauppaan ja kuluttajan ostoskoriin – opas lähiruokatuottajille ja kauppiaille

QR-koodi
Finna-arvio

Lähiruoan tie kauppaan ja kuluttajan ostoskoriin – opas lähiruokatuottajille ja kauppiaille

Lähiruoan tie kauppaan ja kuluttajan ostoskoriin – opas lähiruokatuottajille ja kauppiaille

Paikallisella ruokatuotannolla on tärkeä merkitys huoltovarmuuden ja aluetalouden kannalta. Paikallisten elintarvikeyritysten kilpailuetuja ovat puhtaat raaka-aineet, tuotteiden jäljitettävyys, vastuulliset ja joustavat toimintatavat sekä mahdollisuudet erikoistua. Paikallinen ruoka, lähiruoka, luo työllisyyden lisäksi myös alueen ruokakulttuuria. Mutta tiedämmekö, mitä erilaiset kuluttajat haluavat ostoskoriinsa? Tuottavatko paikalliset lähiruokatuottajat juuri näitä tuotteita, ja mistä he saavat siitä tietoa? Mistä kauppa löytää näitä paikallisia tuotteita valikoimiinsa? Ovatko pienet elintarvikeyritykset valmiita yhteistyöhön kuluttajien ja kauppojen kanssa? Ovatko kaupat valmiita yhteiseen palvelutarjoamaan pienten elintarvikeyritysten kanssa?

Tällä oppaalla haluamme tuoda esiin asioita, jotka vaikuttavat lähiruoan matkaan päivittäistavarakauppaan ja sieltä kuluttajan ostoskoriin. Tuomme oppaassa Hämäläinen lähiruokadialogi – lähiruokaa kestävästi kauppaan ja kuluttajalle -hankkeen tuloksia paikallisten kuluttajien, lähiruokatoimijoiden sekä kauppiaiden näkökulmasta. Tätä maaseuturahaston hanketta toteutettiin ajalla 1.1.2021–31.3.2023 yhteistyössä Hämeen ammattikorkeakoulun, Teknologian tutkimuskeskus VTT Oy:n sekä Kauppavalmennus Oy:n kanssa.

Tallennettuna: