Haku

Jälkijännitetyn paikallavalulaatan työvaihekuvaus

QR-koodi

Jälkijännitetyn paikallavalulaatan työvaihekuvaus

Betoni on käytetyin rakennusaine, mutta sen heikon vetolujuuden vuoksi se tarvitsee tuekseen rakennetta tukevia raudoitteita. Jälkijännityksen tehtävänä on lisätä esimerkiksi holvirakenteissa betoniin kohdistuvan kuorman kantokykyä. Tässä opinnäytetyössä tarkasteltiin erityisesti ankkurijännebetonoinnin tartunnattoman jänteen eli rasvajänteen asennusta ja käyttöä.

Opinnäytetyön kohdetyömaana toimi Matinkylän Metrokeskus. Erityisesti opinnäytetyön työvaihekuvauksessa tarkasteltiin kohdetyömaan parkkihallin G-lohkoa. Opinnäytetyön yhteistyö kumppanina toimi Rakennusliike Sierak Oy, joka toimi NCC:n alihankkijana metrokeskustyömaalla.

Opinnäytetyön tavoitteena oli tuottaa mahdollisimman yksityiskohtainen ja selkeä työvaihekuvaus jälkijännitetystä paikallavalulaatasta. Työvaiheita selkeyttämään ja havainnollistamaan käytettiin kesällä 2014 työmaalla otettuja valokuvia. Työ tehtiin soveltaen kirjallisuuden teoriaa ja hyödyntäen työmaalla tehtyjä havaintoja.

Opinnäytetyö koostuu teoriaosasta ja käytännönläheisestä työvaihekuvauksesta. Teorian tarkoituksena on tukea työvaihekuvausta ja esitellä sitä pohjustava teoria, joka varsinaisesta työvaihekuvauksesta on jätetty pois. Työhön sovellettiin käytännön oppeja, joita rakennusmestariharjoittelu kohdetyömaalla toi.

Opinnäytetyön lopputuloksena saavutettiin selkeä ja johdonmukainen työvaihekuvaus. Työvaihekuvauksessa onnistuttiin tiivistämään jälkijännitetyn paikallavalulaatan olennaisimmat työvaiheet ja työlle asetetut tavoitteet saavutettiin.

Tallennettuna: