Haku

Koulutuksen seurantaohjelma : Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen koulutuspoliittisen arvioinnin sekä eduskunnalle laadittavan koulutuksen arviointikertomuksen tueksi

QR-koodi

Koulutuksen seurantaohjelma : Kunta- ja palvelurakenneuudistuksen koulutuspoliittisen arvioinnin sekä eduskunnalle laadittavan koulutuksen arviointikertomuksen tueksi

Opetusministeriö asetti 13.3.2007 työryhmän valmistelemaan yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen ja aikuiskoulutuksen seurantaindikaattoreita. Työryhmän tehtävänä oli tehdä ehdotus kunta- ja palvelurakennehankkeen seurannan edellyttämistä seurantaindikaattoreista ja indikaattoreista, jotka toimisivat eduskunnalle kahden vuoden välein tuotettavan arviointikertomuksen laadinnan tukena. Ehdotuksen tuli kattaa koulutuksen saavutettavuus, laatu, vaikuttavuus, taloudellisuus ja tuottavuus. Työryhmän esitykseen tuli sisältyä esi- ja perusopetus, lukiokoulutus, ammatillinen peruskoulutus sekä perus- ja toisen asteen aikuiskoulutus.

Työryhmä ehdottaa käynnistettäväksi seurantaohjelman, jonka tavoitteena on mahdollistaa koulutusjärjestelmän toimivuuden arviointi erityisesti eduskunnalle laadittavien koulutuksen arviointikertomusten tueksi ja analyysi kunta- ja palvelurakenneuudistuksen vaikutuksista koulutuksen järjestämiseen ja tuloksiin. Seurantaohjelmalla on kaksi tarkoitusta, joista:

- Tilastolliset indikaattorit tuottavat määräajoin tietoa koulutuksen tuloksellisuudesta sekä joukosta muita indikaattoreita. Mainittujen indikaattoreiden pohjalta on mahdollista tarkastella myös tuottavuutta. Indikaattoreiden perustarkoituksena on tuottaa tietoa koulutuksen tuloksellisuuden muutoksesta ajassa. Tilastolliset indikaattorit jaettaisiin seuraaviksi pääulottuvuuksiksi: taloudellisuus, vaikutukset, laatu, saatavuus, muut indikaattorit.

- Selvityskokonaisuus tuottaa syvällisempää ja kunta- ja palvelurakenneuudistukseen suoremmin kohdentuvaa tietoa Paras-hankkeen vaikutuksista, tuloksellisuutta edistävistä käytännöistä ja niiden selitystekijöistä.

Tallennettuna: